duyuru

• Ağustos
  • 2023

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin 1. Yerleştirme Sonuçları

Son Kayıt Tarihi: 08/09/2023 saat 16.00

Kayıt Yeri: Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent YURTSEVEN Kampüsü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

KAYIT İÇİN İSTENİLEN BELGELER

1. Onaylı diploma aslı ve tercümesi
  2. En az 3 yıllık onaylı not döküm belgesi aslı tercümesi
  3. Süresi geçerli pasaport/ kimlik belgesi ve tercümesi
  4. Son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf
  5. Türkçe yeterlik belgesi C1 düzeyi
  6. YÖS sonucu
  7. Denklik Belgesi

Tercüme gerektirecek olan belgeler Türkiye’de bulunan noterlerden veya konsolosluklardan Türkçe tercümesi yapılmalıdır.

Azerbaycan Uyruklu Öğrenciler İçin;

*Yukarıdaki 6 maddeye ek olarak Devlet İmtihan Merkezi Sınav Sonucu

*E-devlet üzerinden veya İl Emniyet Müdürlüğünden alınan onaylı giriş çıkış belgesi

NOTLAR:

1-TÖMER Eğitimi alacak öğrencilere denklik belgesi getirme süresi verilecektir. Ancak eğitim öğretime 1. Sınıftan başlayacak öğrencilerin denklik belgesi kayıt esnasında sunması zorunludur.

2-Türkçe yeterlik sınavına girip başarılı olan öğrencilerin 1. Sınıftan başlayabilmeleri için denklik belgesi zorunludur.

İletişim: uluslararasiogrenciofisi@igdir.edu.tr

0476 223 00 10- 1065